Puutarhan vuodenajat blogi

Ovipuhelin tuo kotiisi käytännöllisyyttä sekä turvallisuutta

Ovipuhelimet ovat korvanneet ovikellot kerrostaloissa jo vuosikymmeniä. Perustoimintona on, että joku soittaa ovikelloa ulko-ovelta, asunnosta vastataan ovipuhelimeen ja painetaan sitten oven avaava painiketta. Ovipuhelinjärjestelmä on kätevä tapa, jolla kotiisi tai kiinteistöösi tulevat vierailijat tai työpaikoilla henkilökunta, voivat hallita sisäänpääsyä.

Ovipuhelin helpottaa arkea

Ovipuhelinjärjestelmä on suunniteltu mahdollistamaan helpon viestinnän saman rakennuksen sisällä ja ulkopuolella olevien ihmisten välillä. Kaikki ovipuhelimet lähettävät ääntä, mutta myös videolähetys on mahdollista. Videokuva lisää turvallisuutta ja helpottaa soittajan tunnistamista. Videokuvallisista ovipuhelimista on tullut todella suosittuja uudemmissa taloyhtiöissä.

Koska ovipuhelimet mahdollistavat oven avaamisen etänä, mikä tarkoittaa, että esimerkiksi kerrostalossa vuokralaisen ei tarvitse fyysisesti avata ulko-ovea vieraille ja mennä alakertaan kun vieraat saapuvat kylään. Yrityksissä tämä ominaisuus säästää henkilökunnan aikaa ja vaivaa.

Ovipuhelin tuo turvallisuuden tunnetta

Ovipuhelinjärjestelmillä on muiden turvajärjestelmien ohella tärkeä rooli kotien, muiden kiinteistöjen ja ihmisten turvallisuuden takaamisessa. Ovipuhelinjärjestelmät ja muut turvajärjestelmät ovat käytössä myös yksityiskodeissa eivätkä pelkästään esimerkiksi yritysten liiketiloissa. Ovipuhelimilla voidaan varmistaa rakennukseen tulevan henkilön henkilöllisyys ennen oven avaamista, joka taas parantaa turvallisuutta.

Nykyaikaisissa ovipuhelinjärjestelmissä on myös videotallennus sekä älypuhelinyhteys. Vaikka et olisi itse kotona, voit vastaanottaa älypuhelimella videopuhelun ovipuhelimen ulkoyksiköstä. Jossain malleissa voit myös käydä katsomassa etänä, mitä ulko-ovellasi tapahtuu. Ovipuhelimen sisäpuhelimen voi myös mykistää, mikä esimerkiksi vähentää huomattavasti häirikkösoittelua ja moni kerrostalo taloyhtiö sulkeekin ovipuhelimensa illaksi.

Ovipuhelimen suunnittelu ja asennus

Harkitsetko vanhan ovikellon päivittämistä uuteen sisäpuhelinjärjestelmään? Sisäpuhelinjärjestelmän huolellinen suunnittelu takaa toimivan ja turvallisen asennuksen. Sisäpuhelinjärjestelmä suunnitellaan aina asukkaan toiveiden sekä tarpeiden mukaan. Tottakai suunnittelussa otetaan huomioon myös sisäpuhelinjärjestelmän ulkonäkö, jotta se sopisi mahdollisimman hyvin talon julkisivun ulkonäköön. Ovipuhelimen täytyy olla myös säänkestävä ja mahdollinen kamera ei saa huurtua kostealla ilmalla tai pakkasella. Ovipuhelinjärjestelmä voidaan asentaa myös vanhaankin taloyhtiöön tai omakotitaloon. Varsinkin uudet langattomat ovipuhelimet eivät tarvitse kovinkaan suurta remonttia, jotta ne saadaan toiminta valmiuteen. Ovipuhelinten ja turvallisuuden ammattilaiset, kuten Smartecno, suunnittelevat, asentavat ja huoltavat eri merkkien ovikello- ja sisäpuhelinjärjestelmiä. He ovat erikoistuneet turvallisuuteen ja erityisesti ovi- ja sisäpuhelinjärjestelmiin sekä muihin turvalaitteisiin, kuten turvakameroihin ja varashälyttimiin.